SPLIT Clivet: ecological, ionized filter, Sleep function, remote contr

Aparate de aer condiționat divizate pentru casă: sfaturi tehnice

Este posibil ca alegerea unui tip de aparat de aer condiționat să nu fie simplă: iată câteva sfaturi pentru casa dumneavoastră, în funcție de suprafața care trebuie răcită și alte caracteristici.

Cumpărarea unui aparat de aer condiționat pentru a răci casa poate părea ceva simplu, dar este complet opusul. Există mulți factori care trebuie luați în considerare atunci când alegeți. De la dimensiunea camerelor la numărul de pereți expuși la soare, numărul de ferestre sau ferestre în stil francez și prezența balcoanelor în care pot fi amplasate unitățile exterioare. În plus, dacă locuiți într-un bloc de apartamente, trebuie să țineți cont și de faptul că există o serie de restricții privind metodele de instalare.

Primul aspect care trebuie luat în considerare este, desigur, suprafața diferitelor camere care urmează să fie dotate cu aparat de aer condiționat. Nu toate aparatele de aer condiționat funcționează în același mod și, mai important, nu toate unitățile se dovedesc a fi soluția perfectă pentru fiecare tip de mediu. Scopul este de a alege un aparat de aer condiționat care asigură cel mai înalt confort rezidențial, dar care este și extrem de eficient, are un consum redus de energie și vă ajută să reduceți costurile cu energia.

După cum mulți oameni știu, parametrul principal pentru aparatele de aer condiționat este BTU (British Thermal Unit - unitate termică britanică), aceasta fiind unitatea de măsură care definește puterea aparatului de aer condiționat și capacitatea sa de răcire. Doriți câteva exemple? Pentru o cameră mică între 10 și 15 de metri pătrați, o valoare de 7.000 BTU/h va fi suficientă pentru o răcire optimă. Pentru camerele mai mari, de exemplu între 40 și 50 de metri pătrați, valoarea va fi mai mult decât dublă (15.000 BTU/h).

Alegerea aparatului de aer condiționat: Divizat pentru o singură cameră sau pentru mai multe camere?

Pentru a găsi unitatea perfectă pentru nevoile dumneavoastră, în primul rând trebuie să cunoașteți diferența dintre un aparat de aer condiționat divizat pentru o singură cameră sau pentru mai multe camere. Primul are o singură unitate de răcire interioară conectată la unitatea exterioară specifică. În schimb, aparatele de aer condiționat divizate pentru mai multe camere dispun de mai multe unități interioare care se conectează și utilizează energia unei singure unități exterioare. În acest caz, în funcție de numărul de unități interioare, se poate alege între aparate de are condiționat divizat pentru două, trei, patru camere etc.

Dar de ce ar trebui să alegeți unul dintre aceste două sisteme? Decizia de a alege un aparat de aer condiționat divizat se poate baza pe economiile inițiale datorate costurilor de instalare mai mici, atât pentru materialele utilizate, cât și pentru manoperă. De fapt, există o diferență considerabilă între instalarea unui singur motor exterior și instalarea mai multor unități. De asemenea, trebuie luat în considerare și aspectul estetic, deoarece o singură unitate exterioară este semnificativ mai puțin „invazivă” decât mai multe unități instalate alăturat.

Cât despre economii? Dintre cele două tipuri de aparate de aer condiționat, cele divizate pentru mai multe camere consumă mai puțină energie decât cele divizate pentru o singură cameră (cu același număr de unități interioare instalate) și, prin urmare, contribuie la reducerea costurilor cu energia. Desigur, trebuie respectate instrucțiuni precise la achiziționare, iar sistemul trebuie dimensionat corect, în funcție de cerințele reale de răcire.

Divizat pentru o singură cameră: cea mai bună distribuire a riscurilor

Indiferent de producția de energie și de costurile inițiale mai mari la instalarea mai multor unități exterioare, sistemele divizate pentru o singură cameră oferă un avantaj evident datorită distribuirii riscurilor. Defectarea unei componente a motorului la un aparat de aer condiționat divizat pentru mai multe camere sau o simplă intervenție de întreținere de rutină la acesta ar însemna de fapt, întreruperea funcționării tuturor unităților interioare individuale conectate la acesta, făcând imposibilă climatizarea încăperilor. Aparatele de aer condiționat divizate pentru o singură cameră nu au această problemă, deoarece o defecțiune localizată într-o unitate exterioară ar întrerupe funcționarea unui singur sistem divizat, nu a întregului sistem. Prin urmare, dacă există suficient spațiu la exterior pentru montarea mai multor unități, această tehnologie poate fi aleasă nu numai pentru casele mari, ci și pentru întreprinderile care nu își pot permite oprirea neașteptată a sistemului.

Divizate pentru mai multe camere: importanța dimensionării corecte

După cum am văzut, alegerea unui sistem divizat pentru mai multe camere are avantaje evidente datorită opțiunii de a utiliza o singură unitate exterioară la care poate fi conectat un număr variabil de unități divizate interioare. Dacă se optează pentru acest tip de tehnologie, este și mai important să dimensionați corect camerele în care vor fi montate unitățile interioare de aer condiționat. Aceasta deoarece unitățile interioare, care funcționează în același timp și cu capacități diferite, ar putea suferi scăderi ale performanței. Prin urmare, este esențial să vă bazați pe profesioniștii din industrie atunci când alegeți și instalați un aparat de aer condiționat, apelând de preferință la companiile cu experiență dovedită.

Soluțiile oferite de Clivet

De peste 30 de ani, Clivet oferă soluții pentru confortul durabil și bunăstarea oamenilor și a mediului, oferind o gamă largă de aparate de aer condiționat divizate pentru o singură cameră și pentru mai multe camere cu eficiență foarte ridicată (clasa A+ la A+++). Datorită tehnologiei pe bază de invertor și a comenzilor electronice, consumul de energie este redus, deoarece se furnizează doar energia efectiv necesară.

Sistemele divizate pentru o cameră și pentru mai multe camere de la Clivet sunt, de asemenea, extrem de ecologice. Ambele tipuri de aparate de aer condiționat utilizează gaz refrigerent R-32 cu un indice GWP scăzut, asigurând astfel o reducere semnificativă a emisiilor de CO2 în comparație cu sistemele cu alți agenți frigorifici HFC.