Confort de trai ideal cu ecosistemul Smart Living

Ne petrecem mai bine jumătate din viață între pereții caselor noastre. Iată de ce aerul curat, căldura potrivită și aplicațiile smart pentru controlul încăperilor ne pot schimba cu adevărat viața în bine.

Termenul confort de trai a intrat deja în vocabularul nostru, al tuturor, și indică o stare de bunăstare pe care persoanele o pot atinge într-un anumit mediu. Această stare depinde de o serie de factori, cum ar fi de exemplu nivelurile de temperatură și de umiditate, calitatea aerului și intensitatea zgomotului și preia un rol cu atât mai important, cu cât ne petrecem cea mai mare parte a vieții în propriile case. Potrivit unui sondaj recent, peste 55%.

Confortul de trai afectează în primul rând sănătatea persoanelor, contribuind la o reducere a apariției bolilor și, în consecință, la reducerea costurilor cu îngrijirea sănătății. De asemenea, o importanță majoră o are și aspectul de mediu. Aceasta deoarece, pentru a atinge această stare de bunăstare este inevitabil consumul de energie. Este suficient să ne gândim la resursele necesare pentru a încălzi casa pe durata iernii și pentru a o răci vara, dar și la cele necesare pentru a produce apă caldă menajeră și pentru a asigura un schimb de aer corespunzător. Iată de ce, în contextul în care costurile cu energia au un impact major asupra bugetului familiilor, alegerea de soluții de climatizare care utilizează energie regenerabilă are o importanță fundamentală. Aceasta atât pentru respectarea mediului, prin reducerea emisiilor nocive, cât și pentru a obține economii la factură.

Sistemul Smart Living pentru un confort de trai inteligent și conștient

Smart Living este un sistem de gestionare integrată a confortului și energiei conceput de Clivet pentru aplicații rezidențiale. 
Cuprinde următoarele componente:

  • Pompă de căldură pentru încălzire, răcire și preparare de apă caldă menajeră
  • Sistem de reînnoire și de purificare a aerului cu recuperare termodinamică activă și filtrare electronică
  • Clivet Sinergy: acumulatorul de energie care poate fi conectat la panourile fotovoltaice pentru alimentarea sistemului dedicat confortului și pentru furnizarea de energie către diferiții consumatori casnici
  • Termostate HID-TSmart
  • Terminale pentru încăperi silențioase și cu design elegant
  • Control4 NRG: asistentul pentru gestionarea inteligentă a confortului și a energiei

De mai bine de 30 de ani, Clivet este angajată în a asigura confortul de trai optim atât pentru persoanele care achiziționează un imobil nou, cât și pentru cei care încep o restructurare, oferindu-le o gamă amplă de produse pentru încălzire și răcire, pentru reînnoirea și purificarea aerului, pentru prepararea de apă caldă și pentru conectarea la panourile solare. 
Prin introducerea sistemului Smart Living, compania face încă un pas înainte în ceea ce privește inovația, astfel încât soluțiile sale să devină și mai eficiente, conectate și ușor de monitorizat. Aceasta deoarece potrivit Clivet, casa devine „smart” numai atunci când este capabilă să asigure un confort de trai optim reducând costurile cu energia la minim sau de-a dreptul la zero. Dar cum poate fi obținută independența energetică a locuinței? Simplu. Prin integrarea perfectă între pompele de căldură, sistemul de stocare a energiei electrice Clivet Sinergy și asistentul smart Control4 NRG.

Încălzire ecologică cu pompele de căldură

Pompa de căldură reprezintă o alternativă ecologică la centrala clasică, dat fiind că utilizează preponderent energie provenită din aerul exterior, din apa subterană sau din căldura din sol. Nu numai atât: spre deosebire de centrale, acest dispozitiv nu se limitează doar la încălzirea casei pe durata iernii, ci este capabil inclusiv să o răcească în timpul sezonului cald, făcând ca prezența aparatelor de aer condiționat să devină inutilă.
Clivet oferă o gamă amplă de pompe de căldură care asigură o economie maximă de energie, numeroase posibilități de configurare (split sau monobloc, încastrată sau la vedere etc.) și dotate cu lichid de răcire ecologic R-32. Printre noutățile de modele hibride semnalăm pompa de căldură Sphera EVO 2.0 EASYHybrid, care a obținut anul trecut Klimahouse Prize la categoria Market Performance, confirmându-se drept cel mai bun sistem hibrid sustenabil și economic capabil să înlocuiască centrala fără niciun fel de probleme. 
Punctul forte al liniei Full Electric, Sphera EVO 2.0 este în schimb o pompă de căldură aer-apă split (unitatea internă și cea externă sunt separate pentru a asigura optimizarea spațiilor ndr) disponibilă într-o gamă largă de puteri (de la 4 la 16 kw) și în 3 configurații diferite: cu montare pe perete, cu rezervor de ACM integrat și încastrată. O mașină care se combină perfect cu sistemele radiante pentru pardoseală, tavan sau perete, care dispune de tehnologia CD Inverter pentru a asigura răcirea și care poate fi combinată cu rezervoare de apă caldă menajeră de până la 250 litri.

Aer mereu curat cu ventilație mecanică controlată

Calitatea aerului interior are o importanță fundamentală pentru sănătatea persoanelor care locuiesc în casă, fiind de asemenea unul dintre factorii determinanți pentru obținerea unui confort optim de trai. Respirarea în mod obișnuit de aer viciat favorizează apariția alergiilor și a problemelor respiratorii. În plus, unele studii evidențiază că un contact prelungit cu particulele micropoluante poate fi corelat cu riscul de a dezvolta boli grave precum cancerul sau diabetul
Pentru a asigura reînnoirea și purificarea aerului, Clivet oferă unitatea de ventilație mecanică controlată ELFOFresh EVO. Ideală pentru a fi instalată în interiorul unui tavan fals, datorită dimensiunilor reduse și înălțimii de numai 29 centimetri, mașina se caracterizează printr-un sistem inovator de recuperare termodinamică a căldurii, capabil să satisfacă singur peste 85% din necesarul clădirii, purifică aerul cu ajutorul unui filtru electrostatic de înaltă eficiență (opțional) și asigură volume de aer cuprinse între 125 și 500 m/h, pentru a asigura reînnoirea aerului în locuințe de până la 300 metri pătrați. Nu întâmplător, în cadrul ultimelor ediții ale Energy Saving Awards (UK) a fost premiată ca Domestic Ventilation Product of the Year 2022.

Cu Sinergy și asistentul Control4 NRG, casa devine cu adevărat smart

Evoluția tehnologică și  digitalizarea au făcut posibilă de asemenea maximizarea consumului de energie în interiorul locuinței, pentru a permite independența totală a acestuia. Sistemul modular de stocare cu invertor Sinergy poate stoca energia electrică produsă de instalația fotovoltaică în timpul zilei și o poate utiliza pentru a alimenta sistemul de climatizare și de preparare a apei calde menajere seara. 

Asistentul smart CONTROL4 NRG permite în schimb gestionarea optimă a integrării dintre acumulatorul Sinergy și pompele de căldură pentru a spori confortul și eficiența, generând energia necesară numai unde și când este necesară, în funcție de nevoile tuturor ocupanților.

În completarea sistemului, Clivet oferă în plus cronotermostate Wi-Fi încastrate cu ecran tactil concepute pentru a utiliza în mod optim instalațiile echipate cu pompă de căldură Sphera EVO. Disponibile în două culori, termostatele pot fi gestionate inclusiv de la distanță, prin intermediul aplicației Clivet Home Connect disponibilă pentru Google Play și App Store, sau cu asistenții vocali cel mai frecvent folosiți, precum Alexa.